R56 Footwell module dead - MINI Cooper Forum
Go Back   MINI Cooper Forum > All Models & Variants > General Discussion


General Discussion Use this forum to discuss MINI topics which are not related to other forums. Posts may be moved from here to alternative forums by the moderators without notice

Mini2.com is the premier Mini Cooper Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
R56 EWS module location help pawea Second Generation MINI Cooper 1 Jun 28th, 2014 01:23 PM
R56 lighting control module marcmanchester Second Generation Faults & Fixes 0 Jan 9th, 2014 12:10 PM

 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old Jul 15th, 2014, 04:19 AM
Not Normal.
Offline
 
Join Date: Jan 2013
Location: Montevideo
Posts: 11
Local Time: 09:00 AM
Uruguay Male
Exclamation R56 Footwell module dead

Hi Dears,

I was connecting a H11 HID kit to my Spec-D projector housing.
It is installed since 3 months and Spec-D housing really looks amazing.
Actually I have HID on my fog light (H8).
I have bought a relay harness and a H11 HID Kensun kit. All well connected (positve to main positive on the engine fuse box and negative to one of the ground bolts on the chasis just below the engine fuse box).
The relay is activated by one of the H11 connector. All done with baterry disconected.

All OK, when starting the lights the lights just were on a few seconds and then all turned off. I disconnected all and reconnect to the halogen bulb without success. Through ISTA Rheingold I could saw there is not connection with FRM module.

Now I'm with low beam always on (with lights switched off), no blinkers, no dahsboard lights, no interior light, no reverse light nor windows working, plus red service warning.

Could be there is a fuse blown for the FRM. If yes, what is it location?
If changing the fuse is the solution I will go to a pair of Nokya H11 HID look halogen bulbs. It seems HID kit with relay harness was not a good idea for the FRM module

Thank you for your help!!!
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old Jul 16th, 2014, 12:07 AM
Not Normal.
Offline
 
Join Date: Jan 2013
Location: Montevideo
Posts: 11
Local Time: 09:00 AM
Uruguay Male
Oficial Service Respose

Today was the day to take the car to the official service.
The status is: "You have problems with your FRM and we need replace it with a new one".

Total value = $ 1500 (new FRM) + installation hours (about $ 200)

I will try researching about the "FRM problem"

Thank you for any comment to help!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old Jul 16th, 2014, 03:04 PM
Not Normal.
Offline
 
Join Date: Jan 2013
Location: Montevideo
Posts: 11
Local Time: 09:00 AM
Uruguay Male
Still researching

Hi again, still researching about how to return from the dead my FRM module.
I could find some info about the FRM could be in an "inactive state" due to a short circuit detected.
I'm searching for info about re activate it through tool32.
It seems there is a terminal change (15 > 30 > 15) that can order to active again the module (if short circuit is solved).

I'm not clear on the terminal change procedure, but still googling and waiting for your grateful comments/help!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old Jul 16th, 2014, 10:51 PM
Not Normal.
Offline
 
Join Date: Jan 2013
Location: Montevideo
Posts: 11
Local Time: 09:00 AM
Uruguay Male
Any idea/experience to share?

Last edited by miniuy; Jul 18th, 2014 at 04:22 PM.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old Jul 26th, 2014, 08:52 PM
Not Normal.
Offline
 
Join Date: Jan 2013
Location: Montevideo
Posts: 11
Local Time: 09:00 AM
Uruguay Male
Solved today!
Closing thread.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old Yesterday, 08:48 PM
MINI2 Newbie
Offline
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 1
Local Time: 01:00 PM
United Kingdom
Quote: Originally Posted by miniuy (original)
Solved today!
Closing thread.

Would you care sharing how?
Just for the benefit of the rest
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old Today, 07:16 AM
MINI2 Regular
Offline
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 152
Local Time: 01:00 PM
United Kingdom
Considering no one offered any help im guessing no.
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
R56 EWS module location help pawea Second Generation MINI Cooper 1 Jun 28th, 2014 01:23 PM
R56 lighting control module marcmanchester Second Generation Faults & Fixes 0 Jan 9th, 2014 12:10 PM

» Recent Threads
Facebook page selling mini parts around the uk
Today 11:50 AM
by Alex93x
Last post by Alex93x
Today 11:50 AM
0 Replies, 10 Views
Bonnet touching body
Aug 15th, 2014 03:47 PM
Last post by mpaxton78
Today 09:33 AM
2 Replies, 353 Views
R56 Footwell module dead
Jul 15th, 2014 04:19 AM
by miniuy
Last post by k3fus
Today 07:16 AM
6 Replies, 1,211 Views
Mini Clubman Barn Doors Won't Lock
Oct 22nd, 2014 03:51 AM
Last post by chrysler300
Today 02:42 AM
2 Replies, 354 Views
inside lights
Yesterday 11:19 PM
Last post by bigmamabear
Yesterday 11:19 PM
0 Replies, 110 Views
Lights on warning not working
Oct 21st, 2014 11:42 AM
by S2dicky
Last post by S2dicky
Yesterday 09:16 PM
4 Replies, 444 Views
Smoked Headlight Covers GTO276S
Yesterday 08:49 PM
by tmath23
Last post by tmath23
Yesterday 08:49 PM
0 Replies, 128 Views
engine fan on more frequently
Oct 16th, 2014 01:46 PM
Last post by stewarth
Yesterday 07:27 PM
3 Replies, 618 Views
Cooper S judders when idle...
Jul 17th, 2010 04:53 PM
by ben_uk
Last post by Restyle
Yesterday 06:18 PM
6 Replies, 1,080 Views
R56 Aux input volume???????
Oct 20th, 2014 04:00 PM
Last post by Dermottdog
Yesterday 06:00 PM
4 Replies, 533 Views
Start/Stop engine button illuminated when car is locked
Oct 21st, 2014 08:07 PM
Last post by The Nun
Yesterday 05:03 PM
6 Replies, 508 Views
Wheel arch - advice please :)
Oct 22nd, 2014 10:08 PM
Last post by The Nun
Yesterday 05:00 PM
2 Replies, 235 Views
No spray on windshield wiper
Oct 19th, 2014 08:54 PM
by mom7x
Last post by CCroker
Yesterday 01:57 PM
2 Replies, 430 Views
Will I get jipped?
Oct 21st, 2014 11:14 PM
Last post by CCroker
Yesterday 01:52 PM
3 Replies, 364 Views
Rear wiper motor stem problem
Oct 18th, 2014 09:57 AM
Last post by ihughes
Yesterday 01:34 PM
4 Replies, 557 Views
2010 Cooper S
Yesterday 01:13 PM
Last post by mike_1979
Yesterday 01:13 PM
0 Replies, 181 Views
2001 Mini Cooper - heater not working
Oct 22nd, 2014 08:41 AM
by TreezaB
Last post by TreezaB
Yesterday 07:48 AM
2 Replies, 318 Views
$95 @ Willow Springs Streets of Willow November 15-16 2014
Yesterday 01:37 AM
by harvie
Last post by harvie
Yesterday 01:37 AM
0 Replies, 165 Views
PAS Fluid Leak HELP!!
Oct 15th, 2014 07:16 PM
Last post by mab01uk
Oct 22nd, 2014 10:59 PM
7 Replies, 699 Views
Problem after problem!! Help please!!
Oct 22nd, 2014 08:32 PM
Last post by mab01uk
Oct 22nd, 2014 10:50 PM
1 Replies, 571 Views
» Premium
» Auto Insurance
Wheel & Tire Center

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.1

All times are GMT. The time now is 12:00 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2