automatic transmission fix - MINI Cooper Forum

Second Generation Automatic Second Generation MINI Automatic Late 2006 - Present

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
post #1 of 3 (permalink) Old Jul 23rd, 2014, 01:45 AM Thread Starter
MINI2 Newbie
 
Join Date: Jul 2014
Local Time: 07:56 PM
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)

United States
 
automatic transmission fix

So back story to this I bought a salvage 2007 r56 base for my wife fixed it up (front end damage) looks brand new. But the other day she was driving to work and it didnt go into drive after being stoped at light. With 92000 miles that would be surprising for a transmission to go out. Well I get it home and drain the fluid preparing for the worst. I decide to just try and flush the fluid and go from there. Well I got some toyota fluid filled it back up and it works perfect, better than ever. By the way I know most people buy that vw fill tool... I didnt want to wait so I made one out of some random brake line and a m10-1 adaptor cut and bent the line worked like a charm for all of 5 bucks. So for anyone who has a similar problem I hope this helps.
pforbes54 is offline  
Thanks for this post from:
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old Apr 26th, 2015, 11:04 AM
MINI2 Newbie
 
Togari's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Local Time: 11:56 PM
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)

 
Lightbulb Filler location

Where was the filler location - the place where you added the fliuid?
Togari is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old May 18th, 2015, 11:12 AM
MINI2 Newbie
 
Togari's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Local Time: 11:56 PM
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)

 
I have a 2007 mini hatch R56 model. I am currently using the fill plug located on top of motor, r55 torque head will remove the fill plug. Removing the air intake box is necessary for acesss and the coolant reservoir (loosen and move to the side). The fluid is pumped in slowly. It took about 15 minutes to pump in one qt.
Togari is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply
Tags: , , ,


Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the MINI Cooper Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Rate This Thread
Rate This Thread:



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2013 Automatic Transmission doferty Second Generation MINI Cooper S 3 May 23rd, 2014 06:48 AM
To much play in transmission or motor mounts ReggieD General Discussion 9 May 14th, 2014 05:56 PM
Transmission stuck in 2nd gear AgentOrange Second Generation MINI Cooper S 3 May 11th, 2014 04:38 PM
2005 Automatic high revs at +-100kph Simon1958 First Generation Faults & Fixes 0 Apr 13th, 2014 07:38 AM
2006 R52 automatic transmission shift points scottmoberly First Generation MINI Cooper 0 Jan 13th, 2014 11:29 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome