MINI Cooper Forum banner

coolant leak

  1. First Generation Faults & Fixes
    Hi, new to the forum and MINI ownership. I've owned a 2006 R50 for just over a month and recently had an overheating issue. It started out with the fan overrunning after turning the car off but the temp gauge didn't go up. This happened for a couple of days without any sign of the temp going...
  2. Second Generation Faults & Fixes
    I have a 2008 R56 MCS and it is leaking massive amounts of Coolant when it warms up. I have no idea where is coming from. All I know it is not from the radiator. Any ideas on where to check? Tried getting underneath and looking around:
  3. First Generation MINI One
    PLEASE HELP! Mini One 2002 Auto 1.6. The coolant in my expansion tanks keeps disappearing gradually every two weeks (only when the car has been driven, the level will not decrease when parked.) There is no dampness around the expansion tank, obvious cracks or marks under where I park the car...
  4. MINI Faults & Fixes
    I recently bought a petrol automatic 1.6 Mini Cooper 2007. After a few days of having it I broke down, the engine coolant light came on and within minutes of pulling over the thermostat housing cracked and the car was steaming. I called the AA and was towed to the garage. They replaced the...
  5. Second Generation MINI Cooper S
    I own a 2009 Mini Cooper S with an n14 engine. I recently tried to replace the water pipe that connects to the water pump and the thermostat but I can’t seem to get the pipe to connected to the water pump. My previous issue was because the pipe and the gasket were starting to wear which lead to...
  6. Second Generation Faults & Fixes
    I could use some help with identifying a radiator leak which I believe is coming from the bottom of this finned looking cylinder in the attached pictures. Can someone identify what this part is, and if not obvious in its name, what part of the system it is so i may research how to replace it or...
  7. Second Generation MINI Cooper S
    Update my car is fixed, it was a 4 way water hose that was corroded
Top