MINI Cooper Forum banner

1 - 12 of 12 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #1
Hi can anyone help. My mini cooper r52 2006 remote Central locking has just stopped working. I've had the car about 6 months and everything worked fine. Couple of days ago the key fob buttons wouldn't open or lock the doors but using the key manually in the lock unlocked all the doors and boot. The toggle switch in the car and the automatic locking after driving a few mins still works. Strangely today I did unlock the door using the fob button but the lights don't flash now and I still have to lock the doors manually. Ive opened the fob and it has a rechargeable battery so I've offered another and will solder it in when it arrives.
 

·
Registered
Joined
·
995 Posts
If after changing the battery and it still doesn't work, another common problem to check is the receiving unit.
 

·
Registered
Joined
·
995 Posts
Yes, I think it is. Do a search and you'll find the location.

Also forgot to mention to try the key pairing procedure before you try anything else as that is easy, just make sure you follow the instruction, again this can be easily found by searching.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #5
More weirdness from my Central locking. If I click the lock button immediately after closing the door it locks all doors and ithe ndicators even flash, if I press open button immediately after the locking button the doors unlock and indicators flash as normal. This is the only way I can get the central locking to work correctly. I'll be changing the fob battery soon.

The key sync worked as it was supposed to but didn't fix the issue.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Hi boot not now opening on the key , was working ok . Battery in fob all ok . opens and closes the central locking . Any tips before replacing the unit in the boot
 

·
Registered
Joined
·
995 Posts
Try to open manually by pulling the cable under the back seat to see if the mechanism is still working.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Try to open manually by pulling the cable under the back seat to see if the mechanism is still working.
Thanks yes its working , suddenly just opened Then it wouldn't then it did. Its not the fob as the spare is the same so i suppose its a poor connection possibly with the electrics on the lock itself . Thanks
 

·
Registered
Joined
·
995 Posts
Might be worth spraying the lock mechanism with graphite lubricant to see if that helps.
 
1 - 12 of 12 Posts
Top