MINI Cooper Forum banner

Jak mogę sprawić, żeby mój mini cooper brzmiał głośniej?

46K views 8 replies 7 participants last post by  BigDaddy  
#1 ·
Cześć wszystkim,

mam kilka szybkich pytań...

Co myślicie o modyfikowaniu mini, aby były głośniejsze?

Jaki jest najlepszy sposób, aby to zrobić, poza całym nowym układem wydechowym? (ponieważ lubię swój oryginalny wydech i nie chcę nowego)

Czy ktoś może polecić jakieś dobre, markowe części do mojego mini?

Dzięki wszystkim! :)
Raaachelbx

#3 ·
Przeszedłem przez ten sam męczący proces kilka miesięcy temu. Po godzinach słuchania Minis na YouTube, zdecydowałem się na K&N Cold Air Intake i wydech Milltek. Mój mechanik powiedział, że zamontuje Milltek za 130 dolarów i dodał: "Po co wydawać 900 dolarów na skrzynkę rur i wieszaków plus robocizna? Mogę zbudować ci niestandardowy wydech za około 300 dolarów, który, jak gwarantuję, pokochasz."

#4 ·
To może brzmieć głupio, ale dlaczego chcesz, żeby Twój Mini Cooper brzmiał głośniej?

Myślisz, że będzie jechał szybciej? A może myślisz, że inni pomyślą, że jest szybszy?

Czy po prostu lubisz głośne dźwięki?

Powodem, dla którego pytam, jest to, że jeśli chcesz tylko hałasu bez zwiększania osiągów, można to zrobić stosunkowo tanio w porównaniu do zwiększania osiągów.

Iain

#8 ·
To może brzmieć głupio, ale dlaczego chcesz, żeby Twój mini cooper brzmiał głośniej?

Czy myślisz, że będzie jechał szybciej? A może myślisz, że inni pomyślą, że jest szybszy?

Czy po prostu lubisz głośne dźwięki?

Powodem, dla którego pytam, jest to, że jeśli chcesz tylko hałasu bez zwiększania osiągów, można to zrobić stosunkowo tanio w porównaniu do zwiększania osiągów.

Iain
Wybrałem CAI i wydech z dwóch powodów: zwiększone zużycie paliwa i osiągi... i piękny, łagodny dźwięk wydechu. Nie ma nic lepszego niż dźwięk idealnie dostrojonego wydechu. Mój Mini był wyposażony w system dźwiękowy Harmon Kardon. To najlepszy samochodowy zestaw stereo, jaki kiedykolwiek miałem. A od czasu dodania wydechu ani razu nie włączyłem radia ani odtwarzacza CD. Mini to prawdziwa "muzyka dla moich uszu".

Jeśli chodzi o "stosunkowo tanio", zawsze możesz wziąć śrubokręt i zrobić dziury w tłumikach. Albo możesz wymienić tłumiki na glass paks. Myślałem o tym, ale trzech mechaników i 2 menedżerów serwisu Mini powiedziało mi, że z silnikiem czterocylindrowym będzie to brzmiało jak rój wściekłych pszczół.

#5 ·
Zmień oryginalny wydech!
To śmieci i drogie w wymianie, jeśli weźmiesz pod uwagę, że są ze stali miękkiej.
Założyłem wydech Milltek, wygląda niesamowicie, brzmi niesamowicie i
ma dożywotnią gwarancję......co tu się nie podoba?
Zaproponowano mi około 400 funtów za oryginalny wydech Mini, nie warto!

#7 ·
Zmień oryginalny wydech! Są do niczego i drogie w wymianie, jeśli weźmiesz pod uwagę, że są ze stali miękkiej. Założyłem wydech Milltek, wygląda niesamowicie, brzmi niesamowicie i ma dożywotnią gwarancję......co tu się nie podoba? Zacytowano mi około 400 funtów+ za oryginalny wydech Mini, nie warte zachodu!
Brzmi jak najlepsza opcja, zwłaszcza jeśli zamierzasz zatrzymać samochód na jakiś czas. Iain