Mam mojego nowego Countrymana od dwóch tygodni - i uwielbiam go. Jednak nie mogę w ogóle uruchomić sterowania głosowego. Sprawdziłem wszystko i wszystko jest w porządku, ale "Hej Mini!" w ogóle nie wywołuje żadnej reakcji. Jakieś pomysły?
Cześć, właśnie dołączyłem do forum. Mam JCW z 03/24. Wydaje się, że spędził sporo czasu w doku z problemami z oprogramowaniem. Miałem wszystkie dotychczas wspomniane problemy - Sterowanie głosowe (polecenia nie są rozpoznawane) i Klimatyzacja, która wykazuje wszystkie wymienione przez Państwa usterki. Przyszedłem dzisiaj uruchomić samochód i Sterowanie głosowe znowu nie działało. Zarejestrowany u lokalnego dealera w przyszłym tygodniu, który również przyjrzy się Klimatyzacji. Współczuję wszystkim, którzy mają problemy z oprogramowaniem, nie powinno się to zdarzyć w samochodzie za ponad 40 000 funtów, zwłaszcza że jest to w efekcie BMW! Świetnie się prowadzi, ale szybko mam tego dość.Coraz bardziej dziwne! Czy ktoś jeszcze zauważył takie samo zachowanie wentylatora?
Pytanie brzmi, co zmieniło się między napędami? Wadliwe oprogramowanie czy nieprawidłowo działający czujnik(i).
Nie używam sterowania głosowego, więc nie mogę tego skomentować, ale jestem gotów się założyć, że powiedzą Państwu, że klimatyzacja jest normalna. Jeśli nie, będę zdumiony! Proszę jednak o aktualizację, jeśli faktycznie zlokalizują usterkę, ponieważ naprawdę chcę wiedzieć. Powodzenia.Cześć, właśnie dołączyłem do forum. Mam JCW z 03/24. Wydaje się, że spędził sporo czasu w doku z problemami z oprogramowaniem. Miałem wszystkie dotychczas wspomniane problemy - Sterowanie głosowe (polecenia nie są rozpoznawane) i Klimatyzację, która wykazuje wszystkie wymienione przez Państwa usterki. Przyszedłem dzisiaj uruchomić samochód i Sterowanie głosowe znowu nie działało. Umówiony na przyszły tydzień u lokalnego dealera, który również przyjrzy się Klimatyzacji. Współczuję wszystkim, którzy mają problemy z oprogramowaniem, nie powinno się to zdarzyć w samochodzie za ponad 40 tys. funtów, zwłaszcza że jest to w efekcie BMW! Świetnie się prowadzi, ale szybko mam tego dość.
Nie wiem na pewno, czy jego dealer tak powie, to tylko moje przeczucie. Mój własny dealer zbagatelizował moje obawy komentarzem, że wszystkie wydają się takie same, więc….Czy dealer mówi ci, że klimatyzacja ma tak działać? Czyli każdy inny system samochodowy moduluje wentylator, aby kontrolować klimat, ale Mini tego nie robi i mamy to zaakceptować - co za zniewaga dla klientów!
Miałem ten sam problem w naszym Countryman JCW, wydaje się, że sam się wyleczył po wejściu do ekranu ustawień nawigacji, włączeniu trybu demonstracyjnego i ręcznym wprowadzeniu trasy, a następnie uruchomieniu. Tryb demonstracyjny zaczął mówić o trasie. Następnie wróciłem do ustawień i wyłączyłem tryb demonstracyjny, a zarówno asystent, jak i nawigacja działają teraz dobrze... dziwneMam nowego Countrymana od dwóch tygodni - i uwielbiam go. Jednak w ogóle nie mogę uruchomić sterowania głosowego. Sprawdziłem wszystko i wszystko jest w porządku, ale "Hej Mini!" nie wywołuje żadnej reakcji. Jakieś pomysły?
Nie mam tego problemu z klimatyzacją w naszym samochodzie. Wydaje się działać jak każdy inny BMW, który posiadałem.Nie wiem na pewno, czy jego dealer tak powie, to tylko moje przeczucie. Mój własny dealer po prostu zignorował moje obawy, komentując, że wszystkie wydają się takie same, więc…
Ciekawe. Więc na przykład, jeśli wsiadasz do samochodu i jest, powiedzmy, 30 stopni Celsjusza i masz ustawioną niską prędkość wentylatora, to po ustawieniu temperatury wewnętrznej na 20 stopni Celsjusza, wentylator zwiększa obroty, aby obniżyć temperaturę? Mój nie! Podobnie, jeśli wybiorę wyższą prędkość wentylatora (dowolną z nich, ponieważ wszystkie wydają się być w przybliżeniu takie same, z wyjątkiem bardzo niskiej), wentylator nigdy nie zwalnia po osiągnięciu temperatury wewnętrznej - ale twój tak? Powiedziawszy to, od czasu do czasu słyszę zmianę tonu wentylatora (najbardziej zauważalną, gdy samochód się zatrzymuje i włącza się automatyczne zatrzymywanie/uruchamianie), jakby próbował zmienić prędkość, ale przepływ powietrza pozostaje w dużej mierze taki sam. Ale nie na bardzo niskim poziomie. Na bardzo niskim poziomie wentylatory po prostu pozostają ledwie słyszalnym szmerem, niezależnie od temperatury i ustawień.Nie mam tego problemu z klimatyzacją w naszym samochodzie. Wydaje się działać jak każdy inny BMW, który posiadałem.
Artykuł MotoringFile zauważający problemy z OS9 dla MINI Recenzja: Tydzień z MINI Countryman S 2025 - MotoringFile
Po przeczytaniu artykułu i życiu z Countrymanem C Sport z pakietem 3 poziomu przez nieco ponad miesiąc, jest kilka rzeczy, z którymi się nie zgadzam z tym recenzentem.Artykuł MotoringFile zauważający problemy z OS9 dla MINI Recenzja: Tydzień z MINI Countryman S 2025 - MotoringFile
Próbowałem powyższego i niestety bez powodzenia. Zobaczę, co jutro powie na to dealer.Miałem ten sam problem w naszym Countryman JCW, wydaje się, że sam się wyleczył po wejściu do ekranu ustawień nawigacji, włączeniu trybu demo i ręcznym wprowadzeniu trasy, a następnie uruchomieniu. Tryb demo zaczął mówić o trasie. Następnie wróciłem do ustawień i wyłączyłem tryb demo, a zarówno asystent, jak i nawigacja działają teraz dobrze... dziwne![]()
Tak, U25 to MHEV w Wielkiej Brytanii, ale nigdy byś tego nie zauważył.Moje zmartwienie i nie mam Countrymana - zamiast tego 3-drzwiowy JCW Gen 3 z 2024 roku - ale chcę uzupełnić hot hatcha gorącym kombi lub SUV-em od 2025 roku i na pewno zanim wybór układu napędowego przestanie być wyborem. Podoba mi się wygląd U25, uważam, że F60 jest trochę staromodny, nawet najnowszy lifting. Jednak nie jestem fanem hybryd - dla mnie to ICE lub pełna elektryka i z tego, co wiem, U25 ICE to MHEV w Wielkiej Brytanii / Europie.
Czy ustawienie instrukcji głosowych w ustawieniach nawigacji jest nadal wyszarzone?Próbowałem powyższego i niestety bez powodzenia. Zobaczymy, co z tego jutro zrobi dealer.
Nie, instrukcje głosowe wybrane i wykonywane głosowo, ale nawigacja satelitarna nie może być wywołana za pomocą "Hej Mini, zabierz mnie do ...." Trzeba ręcznie wybrać cel.Czy ustawienie instrukcji głosowych w ustawieniach nawigacji jest nadal wyszarzone?
Rano jeszcze raz sprawdzę swój, nie pamiętam, żebym próbował tego fragmentu, Hej mini odpowiada mi w innych sprawachNie, wybrano instrukcje głosowe i są one wykonywane głosowo, ale nawigacja satelitarna nie może być wywołana za pomocą "Hej Mini, zabierz mnie do ..." Trzeba ręcznie wybrać cel.
Ok, sprawdziłem dzisiaj i wszystko działa, wróciłem do tego, co robiłem wczoraj, dodatkowym krokiem było włączenie osobistego asystenta (mam uruchomioną wersję próbną pakietu mini connected), to jedyna rzecz, jaką mogę jeszcze wymyślić, którą zrobiłem ponad tryb demo.Sprawdzę jeszcze raz swój rano, nie pamiętam, żebym próbował tego kawałka, Hej mini odpowiada mi w innych sprawach
Czy model Sport nie ma sztywniejszego zawieszenia niż podstawowy Classic lub Exclusive?Po przeczytaniu artykułu i zamieszkaniu z Countrymanem C Sport z pakietem 3 poziomu przez ponad miesiąc, jest kilka rzeczy, z którymi się nie zgadzam z tym recenzentem.
1. Zintegrowane zagłówki - dla kogoś takiego jak ja, o wzroście 1,80 m, zagłówek dotyka tyłu mojej głowy i sprawia wrażenie, jakby pchał ją do przodu. Jeśli odchylę siedzenie, odczuwam ból dolnej części pleców, czemu nie pomaga
2. Zbyt twarde zawieszenie - Samochód jest wyposażony w pasywne amortyzatory o zmiennej charakterystyce, które dobrze sprawdzają się na pofałdowanych powierzchniach, ale na nierównych powierzchniach są zbyt twarde, co zostało zauważone przez wielu recenzentów.
3. OS9 - Nadal uważam, że zbyt wiele zmian musi zostać wprowadzonych. Temperatura nie powinna wymagać dotknięcia ekranu, a następnie przesuwania temperatury w górę lub w dół za pomocą znaków + lub -. Próba przesuwania go podczas jazdy nigdy nie wydaje się dobrze działać.
4. Kierunkowskazy są wyświetlane na głównym ekranie OLED, ale nie są wyświetlane na wyświetlaczu przeziernym, co uważam za słabe przeoczenie.
Ogólnie rzecz biorąc, samochód prowadzi się świetnie (z wyjątkiem zbyt twardego zawieszenia), a systemy wspomagania kierowcy są świetne. Kabina jest dobrze wykonana, przestronna, dach słoneczny jest świetny, regulacja tylnych siedzeń jest genialna, a bagażnik dla nas, łącznie z przestrzenią pod podłogą, jest wystarczający.
Samochód jest cichy w ruchu, z niewielkim hałasem wiatru lub opon, co jest świetne podczas długiej jazdy.
Mini musi w przyszłości przemyśleć dodanie z powrotem elementów sterowania analogowego, ekran dotykowy poszedł za daleko i jest bardziej skomplikowany i niebezpieczny w użyciu podczas jazdy. Ale uwielbiamy ten samochód.
To nic w porównaniu z tym, ile problemów mam z moim nowym countryman classic 2024.Dokładnie to samo u mnie. Właśnie odebrałem swojego Coopera S 2024 i nie mam dźwięku z nawigacji satelitarnej. Nie mogę również aktywować 'Hej Mini' ani 'Hej Siri'. Czy udało Ci się rozwiązać swoje problemy?