Powodem, dla którego używam Seafoam, jest wiele powodów. Po pierwsze, lata temu miałem diesla z problemem z wtryskiwaczem, podłączyłem dane na żywo, mogłem zobaczyć korekty paliwa, jeden wtryskiwacz był bardzo zły, a pozostałe 3 były mniej złe, włożyłem puszkę do obudowy filtra paliwa, uruchomiłem silnik na 30 minut przy 3000 obr/min, po wszystkich korektach wróciło do normy, co udowodniło, że działa w mojej głowie, potem inny samochód miał przerywanie zapłonu, sporadyczną kompresję, benzynę w sprayu wlotowym, gdy silnik był zimny, zostawiłem na noc, wróciłem, przekręciłem kluczyk, silnik pracował bez wypadania zapłonu, wyczyściłem gniazda zaworów, miałem diesla Hondy z przebiegiem 230 tys. km, a spaliny z korka wlewu oleju były jak pociąg, włożyłem pełną puszkę do oleju, zabić lub wyleczyć, nic do stracenia, ponieważ już nie przeszło przeglądu, 2 dni później pierścienie były całkowicie czyste, ponownie uszczelnione do otworu, odblokowane i odblokowane pierścienie,
ale najlepsze jest to, że remontuję wiele z tych silników i moczę części przez noc w Seafoam, a następnego dnia łatwo je wyczyścić, w samochodach benzynowych pozostaje również jako niepalny środek czyszczący i wyczyści wtryskiwacze, ponieważ spaliny są mgliste, gdy nie są gorące, a także i robiłem to wiele razy, moczyłem katalizator przez noc, a następnie następnego dnia uruchamiałem silnik i jechałem nim wokół bloku, aby zdać przegląd, ale wcześniej było bardzo źle, dla mnie w czasie rzeczywistym i warunkach światowych zrobiło to powyższe i działa,